workshop
![]() |
Waar sla jij je geheimen op? Hoe houd je ze veilig? Deze workshop draait om digitale geheimen. Hoe kun je je online activiteiten en leven beveiligen? Wie beschermt jouw privacy? Deze workshop is met name gericht op jongeren die veel op gedeelde computers werken (op school, maar ook thuis). We zullen eenvoudig beginnen met een korte oefening ter introductie met onzichtbare inkt maar gaan snel door naar het ontwerpen en maken van een USB apparaat voor de dingen die je aan niemand anders toevertrouwd. De binnenkant van de USB stick is een metalen vierkantje van 2 bij 1 cm. Deelnemers zullen de stick ontdoen van zijn plastic omhulsel en zelf een nieuwe buitenkant maken. De belangrijkste en moeilijkste taak is uit te vogelen hoe het apparaat meegenomen wordt en waar het verstopt zal worden. Op basis van deze informatie zal de deelnemer een passend omhulsel bouwen. Verstop je het in een hanger, in een geheim vakje in je tas of in een verborgen zakje in je mouw? Hang je hem aan je telefoon, sleutelhanger of doe je het in je portemonnee? Draag je het op je kleding of met je mee? De begeleiders zullen voorbeelden en ideeën aandragen en helpen bij het maken van de stick. Het te gebruiken materiaal varieert van stof tot schuimrubber, plastic en metaal. De algemene structurele componenten zullen hete lijm en stikwerk zijn. Aan het einde van de workshop heeft iedereen een nieuwe manier om muziek, foto’s en alle andere dingen die je dagelijks nodig hebt op de computer, mee te kunnen nemen. Het doel is een bewustzijn te creëren van persoonlijke identiteit en privacy. Na afloop mag je natuurlijk je eigen Usme device mee naar huis nemen. verberg artikel »
|
![]() |
Nooit meer last van netwerk uitval, (on)opzettelijke politieke uitschakeling van netwerken of minimale online connectiviteit. You Are the Protocol is een offline communicatie netwerk. Of je nu activist, verborgen verteller of verslaafd bent aan communicatie met het dynamische You Are the Protocol messaging-systeem kun je altijd je boodschap kwijt. Door middel van QR-codes worden berichten uitgewisseld. Scan de code om berichten te verzamelen, mee te nemen en eigen berichten opnieuw te verspreiden in de openbare ruimte. Voor dit project is er een workshop ontwikkeld waarbij de kracht van fictieve verhalen in de stad centraal staat met onder andere Sander Veenhof (You Are The Protocol). verberg artikel »
|
Uitgangspunt is dat in computergames de virtuele wereld 3-Dgesuggereerd wordt op een 2-D scherm. Door 2-D prints ruimtelijk makenin de werkelijke wereld wordt dat idee omgedraaid. De digitale wereld wordt omgezet naar de reële tastbare wereld. Dit door lekker ouderwets te knippen en plakken! verberg artikel »
|
![]() |
In de workshop ‘Geotales’ van Esther Polak en Ivar van Bekkum kun je GPS tekeningen te maken. Meestal gebruik je GPS om te bepalen waar je bent of om de weg te vinden. Deze kunstenaars laten echter zien dat een GPS route ook een tekening kan zijn. Het eindresultaat wordt geprint en in Planet M geëxposeerd. Uiteraard krijgt iedereen ook een exemplaar mee naar huis! http://geotales.wordpress.com/ verberg artikel »
|
![]() |
![]() Tijdens de workshop maak je je eigen bewegende robotje. Met gerecycled materiaal, motortjes, tandenborstels, stokjes, pennen of paperclips maak je een bristlebot, jigglebot of drawbot……. Welcome to the world of makers! De Vibro-Bots worden gemaakt door een motortje aan te sluiten aan een batterij en een onevenwichtig gewicht. De machine zal dan bewegen als een soort ‘defecte machine’. Elke deelnemer maakt zijn eigen robotje. Het verschil tussen de robotjes ligt aan de keuze van de poten: met een borstel maak je een ‘bristlebot’, met eetstokjes of paperclips een ‘jigglebot’, en met pennen een ‘drawbot’. Iedere deelnemer krijgt zijn eigen, zelfgemaakte, bewegende robotje mee naar huis. http://youtu.be/KM9Ym5bKm7E
verberg artikel »
|